nedelja, 3. januar 2016

Sadni dan

V diete ne verjamem, je pa res, da se že moje običajno prehranjevanje zdi marsikomu kot stroga dieta. Pa ni. Pojem veliko sadja in zelenjave, pa malo manj oreščkov in žit. Tudi v sladicah uživam, predvsem v doma narejenih.

Na vsake toliko časa si privoščim sadni dan, v bolj toplih mesecih pa kakšen presni teden. Danes, na prvi zasneženi dan v tem letu, je bil letos moj prvi sadni dan. Sicer nisem imela doma kakšne pestre izbire sadja, ampak sem nekako preživela.

Sadni dan

7:00 - dan sem začela z limonado. To pijem vsako jutro, vendar si običajno dodajam še kajenski poper, ingver in med. Danes pa sem si naredila samo 3 dl vode s sokom ene limone.

8:00 - za zajtrk sem pojedla kivi in banano. Ponavadi si zjutraj naredim smoothie. Danes pa so moji še vsi spali, pa jih nisem hotela buditi z mešalnikom.

Dopoldne je minilo ob kidanju snega, čeprav za danes nisem načrtovala rekreacije. 

13:00 - kosilo: smoothie iz enega manga, dveh banan, treh datljev in kokosove vode. Za moj mali želodec kar obilen obrok.

15:00 - stisnjen sok dveh pomaranč

16:30 - trije kiviji

19:00 - večerja: v mešalniku zmešan avokado, banana, 5 datljev in malo kokosove vode.

Čez dan sem pila še nesladkan sadni čaj in kokosovo vodo. Piti je treba veliko, vseeno pa v mejah normale. Nekje sem zasledila, da naj bi človek popil na dan približno 1 liter na 25 kg svoje teže. Se pa ta količina poveča takrat, ko se bolj potimo (npr. pri športnih aktivnostih in vročih poletnih dneh).

Jutri pa spet naprej z običajno prehrano.

Ni komentarjev :

Objavite komentar