sreda, 6. januar 2016

Finančni uspeh, Wallace D. Wattles

Knjiga je prvič izšla leta 1915, vendar pa so v njej zapisane ideje, ki so uporabne tudi v današnjih dneh. To je tudi ena izmed knjig, ki so menda navdihnile avtorico filma in knjige Skrivnost.

Knjiga Finančni uspeh


Izpiski iz knjige

Bogatenje je rezultat opravljanja stvari na določen način.

Obstaja obilica priložnosti za človeka, ki bo šel s tokom, namesto da bi skušal plavati proti njemu.

Vsaka oseba ima naravno in prirojeno moč, da misli kar hoče misliti, a to zahteva od nje mnogo več truda, kakor je misliti misli, ki so sugerirane s pojavnostjo.

Bogastvo pridobljeno na tekmovalnih ravneh ni nikoli zadovoljujoče in trajno.

Daj osebi več uporabne vrednosti, kot jo od nje dobiš v denarni vrednosti. Tako prispevaš k življenju sveta z vsako poslovno menjavo.

Izoblikovati si moraš jasno in natančno mentalno sliko tistega, kar hočeš imeti. Ideje ne moreš posredovati, dokler je nimaš ti sam.

Za jasno vizijo mora obstajati tudi namen, da se jo realizira in se jo predstavi navzven, v materialni izraz. Za tem namenom mora obstajati nepremagljivo in neomajno zaupanje, da je stvar že tvoja - da je v tvojih "rokah" in da se je moraš samo še polastiti.

Če obstaja nekaj, kar bi bilo lahko narejeno danes in tega ne narediš, si bil neuspešen, vsaj kar zadeva to stvar. In posledice bi bile lahko bolj katastrofalne, kot si lahko predstavljaš.

Oseba lahko oblikuje stvari v svojih mislih in z vtiskovanjem svojih misli v brezoblično substanco lahko sproži stvarjenje stvari, o katerih misli.

Ni komentarjev :

Objavite komentar