petek, 25. december 2015

Orehove presne kroglice

Te orehove kroglice si privoščim namesto orehove potice, katere že nekaj let ne jem. Vem, da obstajajo tudi veganske in presne potice, ampak za pripravo teh, si je treba vzeti več časa. Kroglice pa so narejene hitro in enostavno.

Sestavine za pribl. 12 orehovih kroglic:
- 1 skodelica zmletih orehov
- pribl. 5 žličk rozin (prej namočene v vodi, za manj zdravo varianto lahko tudi v rumu :)  )
- 1/2 žličke cimeta
- 3-4 žličke kokosovega sladkorja (zame je to dovolj, otroci pa pravijo, da je premalo sladko, tako da po okusu dodajte več sladkorja)
- 1/2 žličke stopljenega kakavovega masla (gre tudi brez tega, postanejo pa kroglice s tem maslom malo trše oz. bolj stojijo skupaj, ko nekaj časa počivajo v hladilniku)

Nekaj zmletih orehov damo na stran, da potem v njih povaljamo kroglice. Ostale sestavine mešamo v mešalniku toliko časa, da se masa začne sprijemati. Rozine dodajamo raje postopoma, da ne bo masa preredka. Za moj okus bi bile za sladkost že dovolj rozine, ampak moji preizkuševalci pravijo, da je obvezno dodati še več kot 4 žličke kokosovega sladkorja. Tako da preverite sladkost, preden začnete oblikovati kroglice. Kroglice potem še povaljamo v zmletih orehih in jih za nekaj časa postavimo v hladilnik.

Presne orehove kroglice




Ni komentarjev :

Objavite komentar