torek, 29. december 2015

Najboljši prodajalec na svetu, Og Mandino

To je knjiga, ki bi jo moral prebrati vsak prodajalec in vsak človek, ki želi čim bolje uporabiti vse svoje sposobnosti. Skozi zgodbo pridemo do zapisov, ki nam lahko spremenijo oziroma izboljšajo življenje. Tole so zapiski, ki sem jih delala med branjem teh starodavnih nasvetov:

Danes začenjam živeti znova.
Edina razlika med tistimi, ki so uspeli in tistimi, ki niso uspeli, je v različnih navadah. Vzpostavil bom dobre navade in postal njihov suženj.

Današnji dan bom pozdravil z ljubeznijo v srcu.
Ljubezen bo moje največje orožje in s komerkoli bom imel opravka, se ne bo mogel upreti njeni moči. Vedno bom imel razloge za pohvalo in nikdar ne  bom opravičeval opravljanja. Ljubil bom vse ljudi, saj ima vsak dobre lastnosti, čeprav morda skrite. Še najbolj pa bom ljubil sebe. To pomeni, da bom vneto nadzoroval vse, kar vstopa v moje telo, misli, dušo in srce.

Vztrajal bom, dokler mi ne uspe.
Nisem bil rojen zato, da bi bil poražen. V življenju se nagrade nahajajo na koncu potovanja, ne na začetku. Nikdar ne bom sprejel poraza. Iz svojega besednjaka bom odstranil besede in fraze kot so odnehati, ne zmorem, nisem sposoben, nemogoče, ne pride v poštev, ni verjetno, nerešljivo, brezupno, umik,... Garal bom in vztrajal Če bom dovolj dolgo vztrajal, bom zmagal.

Sem največji čudež narave.
Na tem svetu nisem slučajno. Tukaj sem z namenom. Ta namen pa je rasti kot gora in ne skrčiti se v zrno peska. Narava ne pozna porazov. Postopoma zmaguje in tako bo tudi pri meni.

Današnji dan bom preživel tako, kot da je moj zadnji.
Cenil bom vsako uro današnjega dne, saj je vsaka neponovljiva. Z vso vnemo se bom izogibal zapravljanju časa.

Danes bom gospodar svojih čustev.
Kdor dovoli, da mu misli narekujejo dejanja, je šibek. Kdor prisili dejanja, da mu narekujejo misli, pa je močan.

V svet bom stopal z nasmehom.
Smejal se bom in s tem izboljšal počutje. Veselil se bom in ovire se bodo zmanjšale. Smehljal se bom in si podaljšal življenje. Srečen bom. Uspešen bom.

Danes bom stokrat povečal svojo vrednost.
Najprej bom postavil cilje za posamezen dan, teden, mesec, leto in navsezadnje tudi za celo življenje. Če mi spodleti, se poberem. Padci me ne skrbijo, saj predstavljajo del poti do cilja. Delal bom tisto, česar neuspešni ne naredijo.

Takoj bom začel delati.
Odlašanje, ki me je doslej zadrževalo, je bilo posledica strahu. Sedaj vem, da je zato, da premagam strah, potrebno delati brez obotavljanja. Uspeh ne bo čakal. Če bom odlašal, se bo zaobljubil nekomu drugemu in zame bo za vedno izgubljen.




Ni komentarjev :

Objavite komentar