sobota, 6. februar 2016

Tekma za Življenje, Ruth Heidrich

Ruth Heidrich je s prehrano, treningi za vzdržljivost in pozitivnim odnosom premagala raka. Iz prehrane je po nasvetu dr. J. A. McDougalla  izločila vsa živila živalskega izvora. Verjetno pa ji je pri njeni poti do zdravja pomagala tudi intenzivna vadba, katero poleg prehrane tudi opisuje v knjigi. Več o avtorici si lahko pogledate na njeni strani, kjer tudi odgovarja na vprašanja.

Tekma za življenje



Tukaj pa nekaj mojih izpiskov iz knjige:

Osnovna živila, ki naj bodo vedno pri roki, so različna polnozrnata živila (ovsena kaša, rjavi riž, pšenična zrna, ajdova moka itd.), zelenjava (krompir, korenje, zelje itd.), sadje (banane, jabolka, jagodičevje itd.) in začimbe (bazilika, kumina, origano, žajbelj, kurkuma itd.). S temi živili na zalogi lahko pripravite različne zdrave in okusne jedi.

Ena od dobrih strani takšnega prehranjevanja je, da lahko prilagodite skoraj vsako od svojih nekdanjih najljubših jedi. Izpustiti morate živalske proizvode, maščobe in olje. Ko izpustite meso, dodajte več zelenjave. Ko izpustite olje, dodajte več vode. Če želite nekaj popražiti, naredite to na vodi ali sojini omaki.

Raziskave so pokazale, da imajo ženske, ki se prehranjujejo vegetarijansko, močnejše kosti od žensk, ki jedo meso.

V idealnem primeru bi preživeli pravo življenjsko dobo (predvidoma 120 let) in to dejavni, popolnoma samozadostni in z vsemi svojimi zmožnostmi. Umreti bi morali v spanju pri čemer bi se naše fizične in mentalne zmožnosti le malo poslabšale.

Če res želite živeti "dobro" življenje, poskrbite za "dobro hrano" in "dobro vadbo" ter postanite tako fit, kot je le mogoče, oziroma "super fit", kot temu pravim jaz. Uporabite tristranski pristop prehrane, vadbe in aktivne vizualizacije in dajte vse od sebe! Na tem tekmovanju se splača zmagati!

Intervju z avtorico:

Ni komentarjev :

Objavite komentar