torek, 16. februar 2016

Ko ni časa

Za mano je prvi delovni teden po dolgem času. Ker se mi na začetku ni uspelo prav zgodaj spraviti od doma, sem se tudi domov vračala šele v poznih popoldanskih urah in tako ni bilo časa za kakšna kuharska ustvarjanja. Že nekaj dni jem kosilo in večerjo v enem med šesto in sedmo zvečer. Jutro še vedno začnem z limonado in potem čez nekaj časa sledi smoothie. Potem pa za v službo nekaj banan, pa kokosova voda. Med časom za malico skočim po kakšen veganski prigrizek in je kar nekako dovolj. Ko pa pridem domov, me zagrabi lakota in želja po zelenjavi. 

Tole je recept za moje pozno kosilo(ali zgodno večerjo), za pripravo katerega potrebujem 15 minut.
V posodo z malo vode dam različno zelenjavo(cvetačo, brokoli, ohrovt, por,...)in malo kvinoje ter pokrito kuham približno 10 min. Pa seveda še malo moje kurkume(ki skoraj nikoli ne manjka) in popra. Ko je zelenjava kuhana solim s solnim cvetom, pokapljam z malo olivnega olja in posujem s prehranskim kvasom in obrok je pripravljen ;)

Zelenjava


Vem, da si bom morala tole prehrano počasi malo drugače organizirat, ampak zaenkrat je tako. Da bi si za v službo kuhala, se mi ne da. Menza pa tudi odpade, oz. bo mogoče za nujne primere, ker solatke se da dobit ;)

Ni komentarjev :

Objavite komentar