četrtek, 28. julij 2016

Domači Bounty

Včeraj sem poskusila narediti Bounty čokoladke, pa nekako ni najbolje uspelo. Danes sem ponovila vajo in se lotila okrogle oblike. In so suuuuper :)

Najprej v mešalniku zmešamo grobo mleto kokosovo moko, malo riževega ( ali mandljevega, ali kokosovega) napitka, da se malo sprime in agavin sirup po okusu. Pa še malo stopljene kokosove maščobe, da vse bolj stoji skupaj, ko malo stoji v hladilniku. Gosto mora biti toliko, da se lahko oblikujejo kroglice.

Kokos

Kroglice morajo potem v hladilnik.
Vegan Bounty

Za obliv stopimo kakavovo maslo. Lahko tudi malo kokosove maščobe. Je pa čokolada bolj obstojna izven hladilnika, če je samo kakavovo maslo.

Dodamo kakav in kokosov sladkor. Toliko, da je preliv še dovolj redek, da lahko potem lepo "namočimo" kroglice. Meni je najboljši okus, če je pol kakava, in pol kokosovega sladkorja. Lahko pa več sladkorja, če bi radi bolj sladko čokolado.

In potem zakotalimo kroglice v čokoladno kopel. Nato pa spet malo v hladilnik in ko se čokolada strdi, vajo ponovimo. Da je debelejši preliv.
Če kaj preliva ostane, pa v model za čokoladke z njim. Čokolade ni nikoli preveč ;)

Vegan Bounty

Po ponovnem počitku v hladilniku, lahko začnemo s sladkanjem ;)
Vegan Bounty

Če vas moti groba površina, lahko namesto kokosovega sladkorja uporabite drugo sladilo. So pa meni ravno s kokosovim sladkorjem najboljše čokolade.

Ni komentarjev :

Objavite komentar